spgfata18.jpg

A fregattok sikerein felbuzdulva rajtaütésszerű flottabővítésbe kezdtem. A választásom a Frigate Group nevű dobozra esett. Ebben ugyanis négy Missionary osztályú és négy Armsman osztályú fregatt található. Ez utóbbi egyenértékű a Pilgrim osztály fregattjaival. Jelenleg tehát összesen nyolc pimasz pendrájv várja, hogy űrre szálljon. 

Szokásosan az Element Games-től jött a csomagocska, hamar, szépen, rendben. (Megjegyzendő: Ők sem tökéletesek, a beszállítóik néha makacskodnak és nem küldik meg nekik amit az ember rendelt. Legalább is ezt mondják ők...)

A doboz, amit a csomagból kivettem, vastag kemény kartonból készült, rajta egy ráhúzható, színes fedőlappal. Benne egy raklap egyszerűségével, buborékos fóliából készült zacskóba, visszazárható tasakba csomagolva lapultak a hajócskák és a talpak.

20140513409.jpg

20140513412.jpg
Az Armsman osztály műgyantából készült, kicsit nagyobbak a Pilgrimeknél. A Missionary osztályt fémből öntötték. Sorjázni gyakorlatilag nem kellett, alig öt percet töltöttem a tisztogatással. Ami elsőként feltűnt, hogy a fém hajókon egyformán egy barnás piszkos folt húzódik hosszában. Először azt hittem, hogy valamivel összekenték, de szappanos vizes mosás közben kiderült, hogy valószínűleg az anyagban van. Továbbá a fém hajókon nincs rendesen megcsinálva a lyuk, ezért kicsit fúrnom kell majd, hogy talpra tehessem őket. Ezt leszámítva hozza a megszokott minőséget. 

 20140513413.jpg20140513415.jpg

A talpak összeszerelése után elkezdtem festeni szerzeményeimet. Egy réteg fekete olajfesték kerül rájuk, utána egy-két réteg víz alapú szürke, végül díszítésnek kék csíkozás, a jónak tűnő helyekre. Itt tűnt fel igazán, hogy mennyit is javultak a modellek: még ezek a pici hajók is jóval részletesebbek, mint az első sorozatból származók akármelyike. Nem kenhetem le simán szürkére, pepecselni kell a díszítéssel is. 

Ezután a rajtaütésszerű olyan lett mint a rétestészta. Az Armsman osztály kifestve már bevetésen is volt, ahol golyófogóként szerepeltek főként, ugyanis Rudi fregattjai ellenük fogadtak vendettát. A Missionary osztály nem jutott még túl az alapozáson. Ezután a flotta szárazdokkba került, és hat hónapra tétlenségre kényszerültek.
Most kihajózunk újra és a Games Day-en mutatjuk meg a Dindrenzi aggresszoroknak és a nagyközönségek a Terran flotta erejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://drcsernuswargame.blog.hu/api/trackback/id/tr816164147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása