Force on Force-hoz egy egész jól használható "ellenség" a random arab/afrikai felkelők, mivel őket a szovjet-afgán háborúban ugyanúgy lehet használni, mint a Black Hawk Down-féle szomáliai polgárháborúban, illetve a jelen iraki és afganisztáni konfliktusaiban.

A rendszer adta lehetőségek az irreguláris erők pályára állítására rengeteg figurát kívánnak, így nehéz úgy nekiállni a dolognak, hogy "na akkor majd ehhez a küldetéshez kifestem a felkelőket", ugyanis elviekben a számuk nincs korlátozva, körönként akár 10-15 figura is felkerülhet a legkülönbözőbb fegyverekkel, de egy jó dobássorozattal gyakorlatilag végtelen számú irreguláris harcost is felrakhatunk.

A Caesar Miniatures két fajta dobozt kínál ezen egységek megjelenítésére, a Modern Urban Resisters és a Modern Militia. Az Urban Resisters nagyjából minden figurája felhasználható (leszámítva az aknavetőst), a Modern Militia viszont sok szemetet tartalmaz, a Somalian and Asian militia alcímmel én például nehezen tudom összehozni az UZI-val hadonászó miniszoknyás hölgyet, de ugyanő AK-47-tel szintén nem az a tipikus utcai kép azon a környéken. A Kalasnyikovval a kezében szívrohamot kapó/sebesült figura sem az a tipikus utcai harcos, úgyhogy ebből a dobozból a 36 figurából nyolcat máris félre lehet tenni más projektekre (a csajok jók lehetnek a Red Dawn-féle amerikai népi felkelőkhöz, a Badgerekhez).

Szintén ebben a dobozban van jónéhány láthatóan afrikai jellegű úriember (és a kedvencem, a gyerekkatona), de ez szerintem belefér, tekintve, hogy ezekben a konfliktusokban mindenhonnan felbukkannak az éppen divatos terrorszervezet testvérszerveinek képviselői (pl. csecsenek afganisztánban).

A Fallujah könyvben van egy küldetés, ami jó kiindulási alap lehet, tekintve, hogy nem kell körönként plusz irregulárisokat generálni, így értelmesen lehet előre tervezni a festést, amit a mai napon meg is ejtettem.

Vegyesen készültek afrikai és arab harcosok, gyakorlatilag alapszínek és sepia wash felhasználásával. Kékből és zöldből kicsit túltengés van, mivel szeretek tömegeket jól fedő színekkel festeni. Az, hogy ez a két szín nem teljesen passzol egymáshoz a párizsi kifutók népe szerint, engem nem keserített el, ugyanis egy olyan csoportot festettem, akiknél az ezer főre jutó Glamour magazin előfizetések száma körülbelül megegyezik az ENSZ-ruhasegélyek mellé épített próbafülkék számával.

Íme egy kép az elkészült csapatról (30 fő, kb 3-4 óra festés):

2013-11-10 13.54.30.jpg

A base-en szereplő piros, kék és zöld csíkok a leader, RPG és géppuskás figurákat jelentik, illetve ezekre még majd kerül homok.

Ja, és majdnem elfelejtettem, a címben említett gázcég természetesen a Gazprom és a Nigerian National Petroleum Corporation közös leánycégére, a Nigaz-ra szeretett volna utalni :D

nigaz.png

A bejegyzés trackback címe:

https://drcsernuswargame.blog.hu/api/trackback/id/tr335623292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrow 2013.11.11. 10:32:17

Nigaz... I see what you did there :)

Kb. hasonló jelenség volt a Nigéria-Németország világbajnoki selejtezőn a tévéközvetítésben az országok nemzetközi rövidítése, egymás mellé írva...
süti beállítások módosítása