Egy ideje már mozgott bennünk Hévízen a kisördög, hogy kellene egy kampányt játszanunk, de megvalósításig csak most jutunk el.

mech.jpg

A BattleTech világát jól ismerőktől előre is elnézést kérek. A most következő kampány rövid előtörténetének semmi köze a kánonhoz. :P

A Hiper-impulzus Generátor (HPG) hálózat összeomlása után jó időre kitört a káosz. Minden összeköttetés megszakadt, az elszigetelt naprendszerek és bolygók egymásnak estek. Sokan szabotázst, vagy titkos katonai műveletet emlegettek. A nagy hatótávolságú kommunikáció nélkül mindenki úgy igyekezett boldogulni ahogy tudott. A kevés épen maradt HPG kétségbeesetten küldte az üzeneteket a süket sötétségbe.

A Rastaban rendszerben is volt egy működésképtelen HPG. A bolygó lakosai igyekeztek kijavítani a károkat, hogy újra kapcsolatba léphessenek a környező bolygókkal. Évekig tartott a HPG helyrehozása és közben a helyi bolygó rendszerek közti háborúk őket sem kímélték. A nehézségek ellenére kitartottak és a javítások sikerrel jártak.

Azonnal elkezdték a kapcsolatkeresést más HPG-kkel, de a környező rendszerek sem pihentek eközben. Érzékelőik jelezték, hogy a Rastaban-on HPG működik. Mint molylepkék a lámpafényre, úgy indultak el a sietve szervezett inváziós flották Rastaban irányába, hiszen egy működőképes HPG mindennél értékesebb volt!

Elsőként a Wheel rendszer flottája érkezett meg. Két hét leforgása alatt legyőzték Rastaban védelmét és elfoglalták a HPG-t. Azonnal megkezdték a védelem újjáépítését és a HPG állásaik megerősítését. Eközben ért oda a Suk II-ről indított flotta, szándékuk ugyanaz volt: épen elfoglalni a HPG-t és nem hajlandók osztozkodni. A Wheelről érkezett flottát elzavarták a bolygó körüli pályáról, akiknek arra még maradt idejük, hogy minden maradék egységet vaktában ledobjanak Rastaban-ra. Ezután megkezdődött Rastaban második inváziója.

Rastaban megszállása és a sietve ledobott egységek miatt az újonnan érkezett támadók különösebb nehézség nélkül a HPG közelébe dobhatták le csapataikat, miközben az ostromlókból lett ostromlottak igyekeznek összevonni csapataikat a támadók visszaverésére.

mwkampanymapblog.png

A térképen a kampány kezdeti állása látható. Kékkel a védők és pirossal a támadók vannak jelölve.

A kampány kisléptékű, legfeljebb 300 pontos MW Dark Age csaták sorozatából fog állni amiket a térképen találkozó seregek hoznak létre. Cél a 15 győzelmi pont összegyűjtése ellenséges bázisok, leszállópályák és helyőrségek elpusztításával, küldetések teljesítésével és nem utolsó sorban a HPG elfoglalásával és megtartásával.

A szabályokat és a térképet és jelölőket is közzéteszem mihelyt elkészültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://drcsernuswargame.blog.hu/api/trackback/id/tr597668642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása