Flames of War

2013.10.17. 21:22

Ma sikerült haladni, illetve TTQ-ra befejezni a Flames of War seregem mostanában használt részét. A gyalogság még régebben elkészült, most a tankokon és a repülőn volt a sor.

Elővettem az airbrush-t, és a tankokat és a Typhoont is lefújtam Vallejo Model Air Interior Green-nel. Biztos, hogy nem 100%-os pontosságú a szín, de nekem pont megfelelt.

A Revell-féle MicroWings Typhoonon próbálkoztam airbrush-sal felvinni az álcamintát, de úgy néz ki, hogy a TESA maszkolószalag semmit nem ér, a szürke festéktől egyszerűen leázott, így végülis lett egy szürke Typhoonom.

Úgy döntöttem, hogy nem szórakozok tovább, nekiesek ecsettel a maradéknak, így a zöld álcaminta Vallejo Game Color Dark Green-ből került fel (nem szeretem ezt a festéket, mert nagyon csúnyán fed, de nem volt más sötétzöldem). A kabintető VGC Ultramatrine Blue, ami felfelé VGC Electric Blue-ba megy át. A propeller védőkúpja Vallejo Model Color Iraqui Sand. A matricákat Vallejo Decal Medium és Decal Fix segítségével raktam fel.

typhoon.jpg

A zöld részek csúnyák, de terepasztalra elmegy szerintem.

Most a tankok következtek, három szakasznyi brit Sherman V és Firefly az Open Fire kezdődobozból. A lánctalpakat és a szerszámok fa nyelét VGC Leather Brown-nal festettem, majd a szerszámok feje kapott VGC Gunmetal Metal színt. A ponyvákat VMC Iraqui Sand-del, a tankparancsnokok egyenruháját pedig VGC Tanned Flesh színnel festettem.

A Firefly-ok csövének végét a britek próbálták álcázni, hogy rövidebbnek tűnjön az ágyú, és ne ők legyenek az elsődleges célpont. Ezt szintén Iraqui Sand festékkel jelenítettem meg.

Utoljára a lánctalpak, ponyvák és a parancsnokok Vallejo Sepia Ink-kel lettek kezelve.

sherman.jpg

Végül együtt így fest a Flames of War seregem:

FoWsereg.jpg

Következő bejegyzésem témája egy kisebb (festéspróbának szánt) hidegháborús/modern szovjet VDV (ejtőernyős) csapat lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://drcsernuswargame.blog.hu/api/trackback/id/tr175582144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pati13 2013.10.17. 21:34:27

Sosem elég a tankból -pláne ha ilyen szépek -gratulálok! :)

Várom már a következő cikket a hidegháborús szovjetekről is!

zirrian 2013.10.17. 21:53:39

Részvétem a tankokkal kapcsolatban, szerintem borzalmasan rosszak az alapdobozos modellek :) De a végeredmény nagyon pofás, tetszenek.

DrCsernus 2013.10.18. 07:34:03

Hát a tankokkal szívtam rendesen, mert mindet összerakva vettem, főleg a harmadik szakasz volt gáz, eBay-ről érkezett, olyan illesztési hibákkal, hogy szerintem az oldallemezek és a tetőpáncél között simán van 1 mm a rés, ami ebben a méretarányban elég gáz.

Egyelőre nem foglalkoztam vele, de ha majd nekiesek szépítgetni őket, akkor lehet, hogy kezdek vele valamit.

Az egyik tanknak nem volt ágyúcsöve, azt egy 18G-s injekciós tűből csináltam meg, szerencsére annyira nem feltűnő.

DrCsernus 2013.10.18. 09:28:33

Ja, és az egyiknek tornya sem volt, úgyhogy kapott egy PSC-tornyot.

KönyvtárosPanzer 2013.11.12. 14:21:29

@DrCsernus:

PSC...elkezdtem összerakni a Párducokat. Nagyon szépek a pici tankok.:) Az alkatrészek tökéletesen illeszkednek, sorjával alig találkoztam. Sztem minden tekintetben veri a FoW-os Párduc-dobozt.
süti beállítások módosítása