20150411469a.jpg

A Terepasztal Lovagjainak jóvoltából tegnap részt vehettem első wargame versenyemen. "Jó" wargamerhez méltóan péntek este a többi előkészület mellett egy teljes raj Missionary osztályú fregatt várta az őt megillető színeket.

Izgatottan szedtem össze a kellékeket, a fregattokat kicsit összekentem, csak pont annyira hogy ne üssenek el a többitől. A flottakönyv újrafűzésére is jutott időm. Szombaton álmosan, de lelkesen indultam neki busszal a Nagyfalunak, hogy megméressen flotta és parancsnoka.

Rendben fel is érkeztem, de a célkoordináták hibásak voltak, a flotta picivel elvétette az ugrást és ha nem jön Silverbeast, még most is ott állnék a ház sarkánál azon gondolkozva, hogy hol fér el egy egész klub abban a tömbházban? Megkésve bár de törve nem érkeztem a hadszíntérre, ahol gyors bemutatkozás és ellenfélkiosztás után kezdetét is vette az első összecsapás.

Első ellenfelem ZK Robi és Direktorate flottája volt. Egy cyberwarfare csatahajó, két romboló, és másfél talicska fregatt sorakozott fel a Border Clash küldetéshez. Velük szemben a sárkányos jelzéssel az oldalán a Razorthorn csatahajó, három atom torpedóval felfegyverzett Sentinel cirkáló, négy Missionary osztályú és négy Pilgrim osztályú fregatt.

20150411473.jpg

Kicsit döcögős kezdet után belevetettük magunkat a csatába. Az atomfegyverektől való (nem alaptalan) félelem miatt Robi széthúzta flottáját. Nagyon kiegyenlített adok-kapok alakult ki, ami el is tartott a csata végéig. A pici különbséget azok a fránya csibe'háborgó ágyúk jelentették a Diktátorét csatahajón, velük minden védelmi rendszert megkerülve szedte ki a legénységet a csatahajómról, ami ellen csak a jó reménység segített. Cserébe, amíg bírták a hajóim, szórtam a lövést számolatlanul a fregattokra és a rombolókra, ahol kicsit besűrűsödtek oda hullott az atom-áldás. Az idő lejártával 4-3 lett a végeredmény a Direktorátus flottájának javára.

Ezután rövid ebédszünet következett, majd folytatódott a haddelhadd. Második ellenfélnek Bucit és Direktorátusi flottáját kaptam. Egészen más felépítésű flottával kerültem szembe. Itt egy pofozkodós csatahajó, két romboló, két gunship, és 4 frizbi fregatt állt ki, Hold the Waypoint küldetésre.

20150411475.jpg A csata viszonylag lassan haladt, csak három kört játszottunk le. Pontgyűjtögetés céljából a "pendrájvokkal" ráültem a pontomra, a többi hajóval előrelendültem, majd lesz valahogy alapon. A frizbik igen keménynek bizonyultak, már az első körben kritikusra lőtték az egyik cirkálót, amit a csatahajó egy másik kritikussal ki is végzett. Ezután a gunshipek szaggatták meg a Missionary osztályú fregattokat. Ez a gyalázat nem maradt válasz nélkül, három frizbi-fregatt és egy rongyosra lőtt gunship volt a hajóim ára. A huzavonának ismét az idő vetett véget. Pontegyenlőséggel döntetlen.

Közben a többi asztalnál is érdekes dolgok történtek: az Aquan flottát viszonylag sok inzultus és kevés sebzés érte ZK Robi részéről, a két Dindrenzi admirális pedig hatosdobási versenyben döntötték el a meccs kimenetelét.

A harmadik csatában Silverbeast flottája jött szembe egy visszavágóra. Egy csatacirkáló,három gunship (ők azok akik a GamesDay-en csúnyán legyalázták a flottám...nem felejtek), három cirkáló, és három korvett alkotta a flottáját. A küldetés Ambush volt, az oldalválasztás jogát én nyertem, jól ki is választottam a rosszabbikat.  A Dinrenzi hajóknak az én felállási zónámba kellett bejutniuk a pontszerzéshez, ezért Silver az ugrás mellett döntött, a csatacirkáló és a gunshipek tartalékból érkeztek, a csatacirkáló pont a csatahajóm hátába, a gunshipek a cirkálóim mögé. Szorult helyzet volt, de a szerencse velem volt. Megelőztem kezdeményezésben a cirkálót, így a csatahajó üthetett először. A saját cirkálóim viszont nagyon pórul jártak: a gunshipek úgy rúgták őket seggbe, hogy csak úgy zörgött. Őket viszont az outflankből érkező Missionary fregattok abajgatták hátulról.

20150411481.jpg

A sok ugrásból és bekerítésből végül egy kiadós pofozkodás kerekedett a felállási zónámban illetve közvetlenül előtte, amely során nagyon hamar teljes pontelőnyre tett szert a Dindrenzi flotta. A csatahajóm kiválóan teljesített, a pajzsok kitartottak és az ágyúk folyamatosan lőhettek minden irányba. Ellenben a Dindrenzi korvettek meglepetést okoztak, a kis piszkok tömör páncélból vannak és ütnek mint az ipari áram, szerencsére csak közelre, de így is elnyeltek sok kockát mire lehullottak. A közelharc végére egy sértetlen csatahajóval cirkálók nélkül, és megtépázott fregattállománnyal értem, egy lukacsosra lőtt fél Dindrenzi flotta ellenében. A végeredmény 7 kör után így is 10-6 lett Silverbeast javára.

20150411486.jpg

Remek csatákat vívtunk, nagyon jó hangulatban, nekem az utolsó csata tetszett a legjobban. Összesítésben negyedik helyezett lettem hat versenyzőből. A szervezőknek és versenytársaimnak ezúton is szeretném megköszönni a vidám, színvonalas, szórakoztató napot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://drcsernuswargame.blog.hu/api/trackback/id/tr27360522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MeyilKree 2015.04.13. 13:29:42

Jó kis játék lehet ez is... A hajók szépek, a csataleírások is tettszenek.

Petrow 2015.04.13. 14:06:21

Jó learás. Pontosan hol is van ez a klub, illetve van hozzájuk kontaktod?

KerekPerec 2015.04.13. 19:08:50

@Petrow: TLK Bp. XI.ker Bogdánfy Ödön u. 8 pince
süti beállítások módosítása