További tervek, modularitás


Mivel maga a rögzítési rendszer elég egyszerű, így modulárisan többféle tároló is elkészíthető hozzá. Jelenleg háromfélére van kész terv, ebből kettő egyelőre digitális formában:

fempolc.jpg

Az első az alap fém polc, amire ugye a mágnesezett talpú figurákat lehet pakolni.

festekpolc.jpg

Második a festéktartó polc, ez Vallejo festékekhez van méretezve, így 28 festéket tudok kényelmesen és biztonságosan szállítani (ez valószínűleg megvalósul, ugyanis ha csinálok egy nagyobb ládát, ebből a kicsiből egy amolyan utazós-festős doboz lesz), viszont a probléma vele az, hogy a 8 cm magas Vallejo-tubusok gyakorlatilag kitöltik a ládát, tehát figura nem fér be melléjük, esetleg valamelyik festéknek kialakított mélyedésbe lehet gyalogos figurát belerakni, ugyanis szintén 25 mm az átmérőjük. (természetesen csak a modellezését rontottam el, nem tervezem az alsó részt egy darabból kifaragni, hanem a két szint közé külön készülnek el a távtartó fadarabok)

szivacspolc.jpg

A harmadik, egyféle univerzális tároló, ami főleg a nem mágnesezhető figurákhoz hasznos (pl. HeroClix), de lehet bele ecsetet (bár erre talán jobb megoldás a legalsó szint, ami ugye gyakorlatilag egy alátét plusz egy anyacsavar magasságú, azaz kb. fél cm. Itt kényelmesen elférnek az ecsetek, opcionálisan lehet őket rögzíteni valami szilikonos tapadó izével, pl ilyennel: eBay), tabletet, egyebeket tenni. Ez gyakorlatilag egy fedeles kis láda tetővel, és mindkettőre szivacsot ragasztok.

További lehetőségek

Természetesen ha több serege van az embernek, akkor előfordulhat olyan is, hogy nem kell az összeset egyszerre szállítani, erre az esetre össze lehet dobni egy tárolót, ami gyakorlatilag egy deszka 4 db hosszú csavarral/menetes szárral. A magasságot be lehet lőni mondjuk a szekrény egyik polcához, és máris kis alapterületen lehet tálcástól tárolni rengeteg figurát, csak sok távtartó csövet kell készíteni hozzá:

polctarto.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://drcsernuswargame.blog.hu/api/trackback/id/tr635670007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása