Október 20, egy kora őszi kellemesen langyos vasárnap volt az időpont a hévízi T.S.J.K. második születésnapi "zsúrjára". Bár terveztem, hogy csinálok fényképeket a blogra, természetesen ez kimaradt, de szerencsére Panzer.-től megkaptam az ő képeit, így ezekkel fogom illusztrálni a bejegyzést.

Mivel ez a megszokottnál hosszabbra volt tervezve, illetve szokott - és egyelőre egyetlen, de nemsokára üdvözölhetjük a fedélzeten Panzer. kollegát is - Flames of War-ellenfelem akut szakdolgozat-határidő közeledés miatt nem tudott jönni, úgy döntöttem, hogy viszek pár újdonságot a klubba.

Első választásom a HeroClix-re esett, mivel régebben sikerült egy nagyobb adag figurát beszereznem jó áron eBay-en, illetve azóta kicsit bővítgettem is a csapaton, mert úgy nézett ki, hogy Szegeden beindul a HeroClix-élet. Valószínűleg így is lett volna, ha nem az ország másik végén kapok állást, de így itt kell a HeroClix világuralomra törő terveit egyengetnem.

Maga a játék különösebb előkészületeket nem igényelt itthon, mivel a figurák gyárilag festettek (még ha nem is a legszebben, de az általam összeállított egyik csapatot már újrafestettem a szorgos kis kínai kezek munkájánál jobb TTQ-ra), terep pedig nem kell, mert papír térképeket használ a játék. Mondjuk a szabálykönyv újraolvasása belefért volna az időbe, de mivel 28 oldal az egész, menet közben egy, a Clix-rendszert a Mechwarriorból ismerő játékossal könnyen bele tudtunk rázódni a dologba.

300 pontból játszottunk, ellenfelem az általam megálmodott Avengers-alapú átalakulós csapattal (Ms. Marvel, Hulk, Hank Pym, a cserepadon pedig Worldbreaker, Ant Man és Wasp), én pedig Dr. Doom-ot és két Doombotot hoztam.

P1040386.jpg

A másik játék a SAGA volt, ehhez sem kellett már sok dologgal készülnöm, gyakorlatilag a kőfalakat kellett kicsit drybrush-olni szürkével (amúgy sima akváriumkavicsok PVA-val fa spatulára ragasztva), és kész is voltam.

SAGA-ból sikerült - ha jól emlékszem - 4 meccset is lejátszani, mivel a szabályok elég egyszerűek, így tényleg kb. 5 perc alatt elsajátítható az egész, utána már csak a Battleboardon kell a képességeket tanulmányozgatni.

Könnyítésként még kivettem a dologból a mérőszalagos méricskélés nagy részét is, ugyanis az alapjáraton használt very short (2")-short (4")-medium (6") távolságok pont elfértek egy spatulán, így már csak akkor kellett előszedni az inchet, amikor lőni akartak az íjászok.

Mind a négy meccsen az anglodánokat irányítottam, és az ellenséges Warlord kiiktatása volt a küldetés.

Pár kép a tábláról (a kőfalak folyópartot jelképeznek, csak a két hídon volt átjárható a víz):

P1040375.JPG

P1040361.JPG

P1040370.JPG

Az előző bejegyzés végén említett ejtőernyősök még mindig a munkaasztalon vannak, ugyanis még csak a zöld alap és az első (zöld) wash került fel rájuk, úgyhogy ők tolódnak a következő bejegyzésre.

Szerző: DrCsernus

2 komment

Címkék: SAGA HeroClix

A bejegyzés trackback címe:

https://drcsernuswargame.blog.hu/api/trackback/id/tr345596428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pati13 2013.10.27. 11:55:53

Jól néz ki ez a SAGA izé -de a macskás póló az visz mindent :)

DrCsernus 2013.10.28. 12:10:52

Jaja, jó ez a póló :D Még fénykardja is van, kár, hogy nem Star Wars Miniature Games-ezünk (tényleg, lehet, hogy nézek is hozzá babákat eBay-en :D)
süti beállítások módosítása